• Grote en brede voorraad
  • Vakkundig en persoonlijk advies
  • Machines gratis bedrijfsklaar
0
261 9 4,5 0,9 100 10

Grasmaaier / Gazonmaaier

Welke grasmaaier moet ik nou kiezen?

Een zoektocht in het uitgebreide aanbod van grasmaaiers. Er zit veel kwaliteitsverschil in een grasmaaier. Het materiaal en de dikte van het maaidek is een belangrijke factor, staal is eenvoudig en goedkoop, kunstof en aluminium zijn beter.

  • Grasmaaiers van 41/42 CM zijn geschikt  voor 50 tot 200 m² en kunnen zonder aandrijving gebruikt worden.
  • Grasmaaiers van 46/47 CM zijn geschikt voor 200 tot 500 m² en aandrijving is aan te bevelen.
  • Grasmaaiers van 51/53 CM zijn geschikt voor 500 tot 1000 m² en aandrijving is noodzakelijk. 

Aangedreven grasmaaier

Een tweede verschil is de aandrijving. Een grasmaaier met aandrijving is comfortabeler en uiteraard duurder. Een grasmaaier met een enkele versnelling is eenvoudig en vaak is de snelheid net niet gelijk aan jou persoonlijke wandelsnelheid. Iets comfortabeler is een grasmaaier met versnellingen, zodat de snelheid in 2 of 3 stappen te regelen is. Het meest professioneel is een grasmaaier met traploze regelbare aandrijving. Uiteraard zijn deze grasmaaiers het duurst.

Motor van de grasmaaier

Het merk en het vermogen van de motor van de grasmaaier heeft ook invloed op de prijs. Een motor uit china is goedkoop. Een motor van B&S of Honda hebben hun kwaliteit bewezen en zijn leverbaar in diverse kwaliteiten en vermogens. Dit heeft veel invloed op de prijs van de grasmaaier.

Grasmaaier met mesrem

En extra functie op de grasmaaier is de mesrem ook wel meskoppeling of rotostop genoemd. Deze functie heeft als doel dat het mes van de grasmaaier stopt met draaien, en de motor doorloopt na het loslaten van de bedieningshendel. Het grote voordeel is dat de gazonmaaier niet opnieuw gestart hoeft te worden na het loslaten van de duwboom om bijvoorbeeld de bak leeg te maken.

Waarom een grasmaaier van Rienties tuinmachines

Wij hebben een zeer breed programma grasmaaiers voor elk wat wils. Door onze jarenlange ervaring en goed opgeleide verkoopadviseurs kunnen wij goed bepalen welke grasmaaier het beste bij uw tuin past. In onze werkplaats met stuk voor stuk reparatie experts, kunt u ook terecht voor storingen en onderhoud aan uw grasmaaier. Schroom niet om met ons contact op te nemen voor de keuze hulp bij het zoeken naar een nieuwe grasmaaier.

postnl erkend leerbedrijf va-keur ideal mastercard maestro iban bancontact visa paypal