Garantie bij Rienties Tuinmachines

Heeft u bij ons een product gekocht en gaat dit na een bepaalde tijd stuk? Wij volgen bij het afhandelen van artikelklachten de wet en de algemene voorwaarden.

Ten minste 1 jaar garantie
Rienties Tuinmachines geeft minimaal 1 jaar garantie op alle nieuwe machines bij particulier gebruik.

Fabrieksgarantie
Fabrikanten bieden in veel gevallen een garantietermijn van meer dan een jaar, de zogenaamde fabrieksgarantie, en staat vermeld in het instructieboek. De termijn en inhoud van deze fabrieksgarantie staan – indien van toepassing – in de gebruiksaanwijzing van het artikelen.

Als de klacht gegrond is, en binnen de garantie periode, dan komen de reparatie kosten (excl. verzendkosten) voor rekening van Rienties Tuinmachines. Uw factuur is nodig voor bewijs van aankopen en datum. 

Bij reparaties of ruilingen die net buiten de garantie vallen, zullen wij ons best doen om een  coulance regeling te treffen. Zijn er voor u kosten verbonden aan het oplossen van uw artikelkracht, dan informeren wij u hier vooraf over.

De klacht is gegrond als deze niet veroorzaakt is door:

  • beschadiging door opzet, of door nalatigheid;
  • onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud;
  • normale slijtage en/of
  • beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing.

Geen garantie wordt gegeven voor geleverde zaken die niet nieuw waren op het moment van levering, tenzij schriftelijk anders afgesproken. Tevens wordt er geen garantie gegeven indien het gebrek is ontstaan door of het gevolg is van omstandigheden waar geen invloed op uitegeoefend kan worden, daaronder begrepen weersomstandigheden (zoals bijvoorbeeld doch niet uitsluitend, extreme regenval of temperaturen) etc.

Reclamaties
Opdrachtgever kan op een gebrek in de prestatie geen beroep meer doen, als hij niet binnen 14 dagen nadat hij het gebrek heeft ontdekt of redelijkerwijs had behoren te ontdekken schriftelijk bij het mechanisatiebedrijf heeft gereclameerd.

Nieuws

Certificaat KLTP (Keurmeester Landbouw-, Tuin- en Parkmachines)

maandag 04 december 2017

3 Medewerkers zijn afgelopen week voor hun Certificaat KLTP (Keurmeester Landbouw-, Tuin- en Parkmachines) geslaagd. Proficiat Jan Van Mil, Rene...

Lees meer »

Deelname Hilto

vrijdag 08 september 2017

Deelname Hilto: Wij zullen 6 t/m 11 oktober ook deelnemen aan de Hilto in Horst. Hilto is een groot opgezette consumentenbeurs en viert...

Lees meer »
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.

Contact