• Grote en brede voorraad
  • Vakkundig en persoonlijk advies
  • Machines gratis bedrijfsklaar
0
261 9 4,5 0,9 100 10

Kettingzaag

Heeft u een kettingzaag nodig? Ons uitgebreid assortiment kettingzagen is verdeeld onder elektrische- en accu kettingzagen en motor kettingzagen. Wij verkopen motorzagen van de merken Stihl en Stiga.
Het voordeel van een accu kettingzaag is dat u geen stopcontact nodig heeft en de kettingzaag relatief weinig onderhoud vraagt.

Welke kettingzaag kopen?

Kettingzagen kunnen verdeeld worden in onderstaande groepen.

Lichte motorzagen

Voor het incidenteel snoeien van struiken, en zagen van bomen tot 15 cm. Deze motorzaag heeft een zaagblad lengte van 30 of 35 cm en een smalle ketting. Deze kettingzagen zijn ligt in gewicht en daardoor heel handzaam. Ze zijn geschikt voor hobbymatig gebruik. Het vermogen van deze kettingzagen ligt tussen de 1.0 en 2.1 Kw.

Middel zware Stihl motorzagen

Voor het snoeien van struiken zagen van bomen tot 50 cm en het zagen van kachelhout, is een middelzware benzine kettingzaag aan te bevelen. ze zijn krachtig en hebben een zaagblad van 35 tot 50 cm. Het zaagblad, of geleider is stevig en de motor heeft een vermogen van2.1 tot 4.2 Kw.

Zware motorzagen

De zware motorkettingzaag is bedoeld voor het vellen van grote bomen en het zagen van zwaar kachelhout. Een Stihl motorzaag heeft een stevige geleider met een lengte van 45 tot 63cm of op verzoek nog langer tot 90 cm. Door hun hoge gewicht zijn deze zagen minder geschikt voor langdurig gebruik. Het vermogen van deze kettingzaag is 4.2 Kw of hoger.

Professionele motorzagen

Stihl heeft professionele motorkettingzagen ontwikkeld voor het zagen van bomen veel kachelhout, en geschikt voor dagelijks gebruik ook in de bosbouw. Bij deze motorzagen is gebruikt gemaakt van zeer hoogwaardige materialen en hebben veel vermogen en zijn relatief ligt. De professionele kettingzagen van Stihl zijn bovendien uitgerust met een aantal comfort snufjes zoals een elasto start, en decompressieklep voor het makkelijk starten van de zaag.

De speciale motorzagen

Dit zijn bijvoorbeeld de tophendel kettingzagen deze mogen alleen worden gebruikt door professioneel opgeleide boomverzorgers die klimwerkzaamheden uitvoeren. De reddingszagen van Stihl worden door reddingswerkers en brandweer gebruikt voor het zagen van gaten in daken en damwand beplating. Betonzagen worden gebruikt voor het zagen van rechthoekige gaten in steen of beton. Een carving kettingzaag is een zaag die ligt is en uitgerust met een hele smalle fijne zaagketting en een heel spits zaagblad.

Benzine kettingzaag

Elke benzine kettingzaag heeft benzine gemengd met olie nodig. het is aan te bevelen om Motomix of aspen brandstof te gebruiken in uw motorzaag, deze brandstof geeft minder storingen aan de benzine kettingzaag, hij start makkelijker  en is milieu vriendelijk, De hedendaagse benzine bevat steeds meer ethanol en is daardoor maar maximaal 2 maanden houdbaar.

Veiligheid

Elke Stihl kettingzaag is uitgerust met een aantal veiligheden, zo is een kettingrem standaard op elke motozaag, deze rem beschermt u bij een terugslag van de kettingzaag. Een tweede standaard veiligheid op de Stihl motorzaag is de kettingvanger, deze zit aan de onderzijde van de kettingzaag gemonteerd en zorgt ervoor dat als de ketting eraf loopt de ketting stopt met draaien om verwonding te voorkomen. Om u nog beter te beschermen is ons advies om bij gebruik van een kettingzaag een veiligheidsbroek zaagschoenen, gehoorbescherming een veiligheidsbril en of een helm te dragen.

Namen

Andere namen voor kettingzagen zijn, motorzaag, kettingzaag benzine, Stihl motorzaag, Stihl kettingzaag, motorkettingzaag, kettingzaag Stihl, benzine kettingzaag, stiga kettingzaag, stiga motorzaag.

postnl erkend leerbedrijf va-keur ideal mastercard maestro iban bancontact visa paypal