• Grote en brede voorraad
  • Vakkundig en persoonlijk advies
  • Machines gratis bedrijfsklaar
0
261 9 4,5 0,9 100 10

Verticuteermachine

Het is raadzaam uw gazon in het voor- en najaar 1 a 2 mm door de grond te verticuteren. Door uw gazon te verticuteren wordt:

  • Grasgroei bevorderd
  • Mos verwijderd
  • Het waterafvoer verbeterd

Afhankelijk van de gazongrote kunt u kiezen uit elektro of benzine en verschillende werkbreedte.
De Eliet verticuteermachines zijn geschikt voor intensief gebruik.
Met een beluchter worden er nog diepere gaten (tot 8 cm diep) gemaakt in het gazon, zodat het gazon nog beter voedingsstoffen kan opnemen en het water beter afgevoerd wordt. Het beluchten van uw gazon heeft dus een diepere werking met een gezonder gazon als resultaat.

Vorige1|2

De verticuteermachine

Door gebruik te maken van een verticuteermachines in uw gazon wordt de toplaag van de grasmat ingesneden, het mos eruit geslagen en het gazon enigszins gelijk gemaakt. Dit resulteert in een gazon met minder mos en een mooier egaler gazon. Door het opensnijden van het gras wordt de afwatering in het gazon ook beter en de beluchting van de graswortels wordt gestimuleerd .

Verticuteermachines zijn er in vele uitvoeringen en kwaliteit.

Men kan keuzen uit elektrische en motor aangedreven verticuteermachines. Elektrische verticuteermachines zijn bedoeld voor kleinere oppervlaktes en bedoeld voor particulier gebruik. Verticuteermachines worden voortbewogen doordat de messen in het gras snijden en de machine naar voren trekken. Motor aangedreven verticuteermachines zijn voor gazons boven 300 mtr. Er is veel kwaliteit verschil in verticuteermachines. Afhankelijk van het gebruik moet men een keuze maken. De dikte van het chassis, de kwaliteit van motor, de kracht van de motor, de breedte van de verticuteermachines het messen systeem en de kwaliteit van de messen zijn allemaal zaken die de prijs in inzetbaarheid van de machine bepalen.

Stiga verticuteermachine

Stiga maakt eenvoudige elektro verticuteermachines, bedoeld voor particuliere tuinen. Ze zijn ligt en zeer wendbaar. Uniek is hun uitwisselbare mes-as, die vervangen kan worden veer  een veren systeem speciaal voor te ontmossen. Ze zijn voorzien van een opvangbak, maar deze zit erg snel vol.

Stihl verticuteermachines

Stihl maakt twee krachtige elektro verticuteermachines een voor eenvoudig gebruik en een voor intensief gebruik. De benzine uitvoering is 45 cm breed en geschikt voor semi professioneel gebruik.

Eliet

Elite maakt een zeer breed programma verticuteermachines van hoogwaardige kwaliteit, met een stevig plaatstalen huis. Men kan bij Eliet  kiezen uit een verticuteermachine van 40, 45, 50 en zelf 75 cm werkbreedte. Eliet heeft de keuze uit een eenvoudige, middel of de zeer professioneel Honda GX motor. Ook is er de keuze voor de, door Eliet gepatenteerde,  slijtvaste opgelaste messen of losse klepels. Vaste messen snijden beter, hebben minder slijtage en zijn iets goedkoper in aanschaf. Bij onder bodems  met veel stenen of rotsen zijn, losse  klepels beter bruikbaar omdat de slijtage en schade-aan de messen  dan minder is. Eliet verticuteermachines met een Honda industriemotor en de bredere variant geschikt voor professioneel gebruik.

Voor zeer grote oppervlaktes hebben wij ook de Peruzzo verticuteermachines voor achter een trekker of op een laoder.

Beluchters

Vaak worden verticuteermachines ook beluchter  genoemd. Maar een echte beluchter prikt verticale gaten in het gazon en heeft als doel een betere afwatering, en het beluchten van de wortels.

postnl erkend leerbedrijf va-keur ideal mastercard maestro iban bancontact visa paypal