• Grote en brede voorraad
  • Vakkundig en persoonlijk advies
  • Machines gratis bedrijfsklaar
0
261 9 4,5 0,9 100 10

Benzine Grasmaaier

Voordelen benzine grasmaaier

  • Het is een krachtige machine die ideaal is voor gazons met een oppervlakte van 400 m² en meer.
  • Door de grotere achterwielen, zijn deze machines zeer geschikt voor terreinen die minder egaal en vlak zijn.
  • Een benzinemaaier heeft geen stroomkabel.
  • Je kunt gemakkelijk de plaatsen bereiken waar geen stroomvoorziening aanwezig is.
  • Voor grotere oppervlaktes leveren deze apparaten meer gemak op dan een elektrische grasmaaier.
Vorige1|2|3
Actie
Actie
Actie
Actie

Keuzehulp grasmaaier

Welke maaibreedte:

Bij het kiezen van een benzinemaaier moet je eerst kijken naar welke maaibreedte je het beste kunt kiezen. Dit is afhankelijk van de oppervlakte van uw gazon. Wij adviseren voor gazons tot 300m2 een gazonmaaier met een maaibreedte van 41, 42 of 43 cm te kiezen. Bij gazons van 300m2 tot 500m2 adviseren wij een aangedreven benzinemaaier met een maaibreedte van 46, 47 of 48 cm te kiezen. Bij een grasveld van 500m2 tot 1000m2 adviseren wij een aangedreven benzine grasmaaier met een maaidek van 48, 51 of 53 cm te kiezen. Bij grasvelden boven de 1000m2 adviseren een grasmaaier op benzine van 51, 53 cm of breder te kiezen.

Keuze materiaal maaier:

Het maaidek  van gazonmaaiers is te verkrijgen in verschillende materialen en dus verschillende kwaliteit. met kan kiezen uit  plaatstaal, gegalvaniseerd plaatstaal, kunstof, rvs of aluminium maaidekken. Grasmaaiers  met een plaatstalen maaidek zijn ligt, makkelijk hanteerbaar, eenvoudig en goedkoop in aanschaf. Maar door inwerking van vocht en zuur, wat in het gras zit,  roesten ze snel. Een gemiddelde levensduur van een plaatstalen is 8 en de 10 jaar. Dit kan verlegt worden door de gazonmaaier goed schoon te maken en te onderhouden. Door een grasmaaier met een gegalvaniseerd maaihuis te kiezen, word de levens duur enkele jaren verlengt.

De aluminium grasmaaiers zijn van beteren kwaliteit dan de een plaatstalen maaier, deze roesten niet, zijn sterk en in veel varianten leverbaar. Ze hebben een gemiddelde levens duur tussen de 10 en de 15 jaar. Een aandacht punt is het gebruik van kunstmest op het gazon, dit tast de aluminium loopmaaier enorm aan.

Tegenwoordig worden steeds meer Kunststof grasmaaiers geproduceerd. Deze grasmaaiers roesten niet, zijn stiller en zijn makkelijker schoon te houden. Afhankelijk van de kwaliteit en de vorm van de grasmaaier is de gemiddelde levens duur tussen de 10 en de 15 jaar. De aanschafprijs van een kunststof loopmaaier is duurder dan een vergelijkbare plaatstalen grasmaaier.

Welke aandrijving:

Na de keuze van de maaibreedte en de materiaalkeuzen zijn er nog verschillenden aandrijf systemen. Men kan kiezen tussen een loopmaaier met 1 versnelling, met meerdere versnellingen, met variabele of een hydrostatische aandrijving. Het voordeel van een gazonmaaier met versnellingen of een variabele aandrijving is dat u deze kunt instellen op uw persoonlijke loopsnelheid. Uiteraard zijn grasmaaiers op benzine met een variabele aandrijving duurder in aanschaf.

 

Wel of niet mulchen:

Daarnaast kunt u nog kiezen voor een gazonmaaier met mulch functie. Met mulchen wordt het gras in hele kleine snippers gras gemalen en het vocht uit de grassnippers makkelijk verdampt. hierdoor heeft u nagenoeg geen groen afval en tevens word het gazon op een natuurlijk wijze bemest. Honda heeft Het unieke Versamow systeem zodat door het omzetten van een hendel voor mulchen of opvangen kan worden gekozen.

Verschil hoogte verstelling:

Er zijn ook nog verschillende systemen voor het instellen van maaihoogte van uw grasmaaier. Er zijn grasmaaiers waar elk wiel apart verstelbaar is. hiervan is het voordeel dat je 2 wielen iets lager kunst stellen zodat je met 2 wielen langs de graskant kunt lopen. Het voordeel van een benzinemaaier met een centraal  hoogste verstelling systeem is dat je met een knop of hendel de maaihoogte kunt verstellen.

Tot slot:

Grasmaaier worden ook wel, benzinemaaier, motormaaier, gazonmaaier, mulchmaaier, grasmaaier benzine, maaier, of loopmaaier genoemd. Wij verkopen de merken Honda, Stiga, Stihl, Viking, Iseki, John Deere, en Masport kooimaaiers. Onderhoud  doen wij aan elk merk.

postnl erkend leerbedrijf va-keur ideal mastercard maestro iban bancontact visa paypal