Mulchen

Een mooier gazon dankzij recycling van het gemaaide gras
Letterlijk betekent Mulchen 'de grond toedekken'. Wanneer tuingrond aan de zon en wind wordt blootgesteld droogt het snel uit. Met een mulchmaaier bedekt u de grond met versnipperd gras. Het versnipperde gras wordt in het gazon gedrukt door de luchtstroom die door het mes wordt gegenereerd. De mulchlaag voorkomt het verdampen van water en in een bemest gazon groeit er minder snel mos. Een mulchmaaier maait het gras, om het vervolgens te versnipperen tot fijne deeltjes. Deze kleine deeltjes worden teruggeblazen naar de grasmat en gelijkmatig verdeelt tussen het gras. De deeltjes composteren geleidelijk en bemesten het gazon.

Nog even de vele voordelen van Mulchen op een rijtje:

 • Mulchen is ecologische
 • het maaisel is rijk aan voedingsstoffen en organische materiaal,
  dit dient als natuurlijk mest voor uw gazon (wat minder meststoffen betekent).
 • geen grashopen of afvalzakken met gras meer
 • voorkomt mosgroei en remt de groei van onkruid af
 • het gazon droogt minder uit en u hoeft minder te sproeien
 • de wortels van het gazon worden koeler gehouden en het vocht wordt
  beter behouden in de bodem
 • bij nat, regenachtig weer wordt de bodem minder slijkerig door de mulchinglaag

Het enige nadeel aan mulchen is, is dat het gras regelmatig gemaaid moet worden. Bij groeiweer en normale temperatuur zult u om de ong. 5 dagen het gras moeten maaien en bij droger weer om de ongeveer 7 dagen. Het gras mag niet te hoog gegroeid zijn. Er mag maximaal 40% van de grashoogte gemaaid worden. Dat is ongeveer 2,5 tot 4 cm. Dit is zodat het versnipperde gras fijn genoeg is om snel te composteren.

VIKING Mulch-Mäher Funktionsweise

Nieuws

VIKING wordt STIHL - actie - laatste modellen VIKING

zaterdag 15 december 2018

Vanaf 2019 zal STIHL het volledige productassortiment van VIKING, de fabrikant van tuinmachines, uitsluitend onder de merknaam STIHL op de markt...

Lees meer »

Stihl Connected!!

vrijdag 21 september 2018

Stihl heeft een smart connector geintroduceerd waarmee uw weet waar uw machine isen de urenstand wordt bij gehouden. Hiermee weet U ook of...

Lees meer »
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.

Contact